Na úvodní stránku

KDO JSME
   > O nás
   > Kontakty

ČÍM SE ZABÝVÁME
   > Kauzy
   > Projekty
   > Legislativa

CO NABÍZÍME
   > Separáty
   > Rozbory
   > Poradna
   > Poradna pro Prahu 11

ZÁKONY
AKTUALITY
TISKOVÉ ZPRÁVY
Na úvodní stránku
Poradna

Vedle níže zveřejněných dotazů a odpovědí naleznete informace o možnostech ochrany životního prostředí (především účastí na rozhodování) také v naší informační databázi - můžete v ní sami vyhledávat potřebné informace či vzory podání.

Dále, pro snazší aplikaci zveřejněných vzorů podání a jiných právních materiálů zde paralelně zveřejňujeme vybrané kauzy, "case studies", na kterých je prakticky vidět, jak s danými materiály pracovat a jaká je jejich využitelnost a dopad na ochranu životního prostředí.



1. zajímá mne jak chránit stromy před kácením

2. Kdy nejpozději musím uplatnit námitku podjatosti pracovníka stavebního úřadu?

3. Má zastupitelstvo právo omezit občana ve vystoupení k bodu rozpočet obce časovým limitem?

4. Požádalá jsme o infomování o zamýšlených zásazích a zahajovaných správních řízeních podle § 70 zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny. Úřad nás ale odmítl informovat o zamýšlených zásazích s tím, že se o nich nevede správní řízení, ve kterém bychom byli účastníky... Z toho dovuzuje, že nemá povinnost nás ani o nich informovat. Je tento postup zákonný?

5. Co máme dělat, když nám úřad namísto informace o zahájeném řízení (podle § 70 zákona o ochraně přírody a krajiny) posílá jen číslo jednací vedeného řízení a nic víc?

6. Jak postupovat, aby na určitém území byl vyhlášen přírodní park?

7. Je možné nějakým způsobem vyřadit pozemek u vlastního domu z honitby?

8. je možno změnit vydané stanovisko EIA?

9. stavení úřad omítá účast našeho sdružení v řízení o odstranění stavby. Co můžeme dělat?

10. Uvažuji o zakoupení amerického sklípkana Brachypelma vagans. Dozvěděla jsem se, že spadá do režimu Washingtonské úmluvy -CITES. Co musím udělat, abych ho mohla legálně chovat?

11. Soused kupuje stará auta, skladuje je na zahradě, tam je i spravuje a pak prodává. Z těch aut vytéká olej a jiné kapaliny, sice pod auta podkládá vaničky, aby to jímal, ale ne vše zachytí. Máme vodu ze studny na vlastní zahradě a obáváme se, že může být kvůli tomu kontaminovaná. Kdo s tím může něco dělat?
3fingers 2003